Tickets

NIGHTWISH // An Evening with Nightwish in A Virtual World

Zespół oferuje fanom wyjątkowe przeżycie, zapraszając ich na wspólną przygodę do The Islanders Arms, tawerny zbudowanej w wirtualnej rzeczywistości.

Wieczór z Nightwish w wirtualnym świecie 12-13 marca 2021 „Serdecznie zapraszamy do spędzenia nocy z Nightwish w The Islanders Arms”

Nightwish – jeden z najważniejszych zespołów metalu symfonicznego na świecie i jednocześnie odnoszący największe sukcesy towar eksportowy Finlandii – szykuje scenę na wyjątkowe interaktywne doświadczenia w marcu 2021. Podczas wydarzenia „An Evening with Nightwish in A Virtual World” zespół wystąpi w The Islanders Arms, tawernie zbudowanej w wirtualnej rzeczywistości. Wydarzenie odbędzie się w dwa wieczory, w piątek i sobotę, 12-13 marca 2021. Bilety na oba koncerty są już w sprzedaży na www.nightwish.com

W oba wieczory publiczność może się spodziewać niezapomnianego 90-minutowego występu, a także wysłuchać utworów z najnowszego albumu „Human. :II: Nature.” po raz pierwszy na żywo. Każdy wieczór będzie miał inną setlistę.

Wydany w kwietniu w trakcie pandemii Covid-19 „Human. :II: Nature.” Nie był jeszcze wykonywany na żywo. Po przełożeniu światowej trasy koncertowej w 2020 roku Nightwish postanowili stworzyć coś nieprzewidzianego, aby rozjaśnić mroczne czasy.

Pełnometrażowe doświadczenie na żywo, które osiąga magiczne rozmiary, zostanie osadzone w wirtualnej rzeczywistości – tawernie The Islander Inn. Wieczorem zarówno zespół, jak i publiczność mogą zanurzyć się w rozmaite wyimaginowane światy 3D. Technicznie produkcją kieruje studio Zoan, którego platforma Burst Live była również nośnikiem występu w wirtualnej rzeczywistości fińskich gwiazd rapu JVG , który zeszłej wiosny przyciągnął ponad milion widzów.

Aby stać się częścią tego wirtualnego koncertu, widzowie mogą tworzyć awatary i dołączać do pokazu na swoich komputerach lub urządzeniach mobilnych. Publiczność może reagować gestami, okrzykami lub emotikonami oraz rozmawiać z innymi fanami. Swój awatar można także ubrać w oficjalny merch Nightwish.

Nightwish jest najbardziej znanym fińskim zespołem na świecie, stale koncertuje w najważniejszych światowych arenach a także sprzedał ponad 10 milionów płyt. Najnowsza płyta zespołu „Human. :II: Nature.” Jest ich dziewiątym albumem studyjnym.

- piątek, 12 marca 2021, Europa – 20:00 CET / 19:00 GMT, czas trwania ok. 90min

- sobota, 13 marca 2021, Ameryka Północna i Południowa – 20:00 czasu wschodniego (UTC-5) / 17:00 PT (UTC -8) / 22:00 BRT (UTC-3) / 19:00 CST (UTC -6), czas trwania ok. 90min

An Evening With Nightwish In A Virtual World

NEWS